Rosa Bil-aksjon 2006

Sammen skal vi kjøpe en bil til Ingrid, og fortsette kampen mot brystkreften!

Wednesday, October 02, 2013

Siste stopp for Rosa bil

Siden Kreftforeningen i Bergen fikk overrakst Rosa bil i oktober 2009, har flere hundre kreftpasienter og pårørende ved Haukeland universitetssykehus benyttet bilen. I år runder bilen 10 år, og nærmer seg den alderen hvor modne kjøretøy trer over i pensjonistenes rekker.

Tilbudet om gratis lån av Rosa bil har blitt et svært populært og kjærkomment tilbud ved Haukeland, og Kreftforeningen i Bergen ønsker å videreføre dette tilbudet. Derfor har de bestemt seg for å selge bilen, for på den måten å kunne finansiere leasing av ny, rosa bil.

Faksimile fra Bergensavisen, 1. oktober 2013.

Bergensavisen hadde 1. oktober 2013 en større reportasje om Rosa bil, som nå skal auksjoneres bort. Håpet er at noen sjenerøse Minientusiaster benytter anledningen til å grave dypt i lommene og gir så det svir. Med på kjøpet får de en vakker historie, og god samvittighet for å støtte en viktig sak.

Legg inn ditt bud hos QXL her:
http://www.qxl.no/pris/alt-det-andre/veldedighet/den-rosa-bilen/v/an801800522/


ROSA BOK: Den rosa boken ble lansert 1. oktober 2013. Boken ble lansert i Cappelen Damms lokaler i Oslo. Bak fra venstre: Forfattere Irina Lee og Wencke Hauge, generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen, styreleder Tone Holsbøe i Brystkreftforeningen. Foran fra venstre: Redaktør Åsfrid Hegdal, og forfattere Astrid Skiftesvik Bjørkeng og Kathrine Dahle Wavold.

1. oktober 2013 gikk også startskuddet for årets Rosa sløyfe-aksjon i hele landet. I den anledning lanserte Kreftforeningen Den rosa boken, hvor jeg har fått lov til å bidra med en tekst om Ingrid Wiggen og hennes Rosa bil. Boken ble lansert i Oslo i går formiddag, hvor flere av bidragsyterne deltok.


Senere på dagen var det klart for boklansering hos Kreftforeningen i Bergen. Her deltok blant andre ordfører Trude Drevland, som minnet de fremmøte om viktigheten av å undersøke brystene regelmessig. Hun fortalte at hun selv hadde avlyst en mammografitime hun var blitt innkalt til.

– Men i forkant av kveldens arrangement har jeg bestilt meg ny time, sa ordføreren.

Den rosa boken selges kun i oktober 2013, og koster 99 kroner. Alle inntekter fra salget går uavkortet til Rosa sløyfe-aksjonen. Så dersom du ikke har planer om å utvide bilparken denne høsten, kan du gi ditt bidrag ved å kjøpe denne livsviktige boken.

Kjøp boken her:
http://nettbutikk.kreftforeningen.no/Den-Rosa-boken

ROSA BIL: Ordfører Trude Drevland og Irina Lee deltok under lanseringen av Den rosa boken 1. oktober 2013. Arrangementet markerte også startskuddet for Rosa bil-auksjonen i regi av Kreftforeningen. 





0 Comments:

Post a Comment

<< Home